Begrebet "Social Kapital"

Den sociale kapital kan betragtes som grundlag for at opnå godt trivsel, samarbejde og generelt samvær. Derfor er det værdifuldt at arbejde med, hvordan vi styrker relationerne på arbejdspladsen.

For at forstå begrebet social kapital, er det en god idé at starte med at se nedenstående film, hvor begrebet bliver foldet ud. Filmen hedder: ”Konstruktiv dialog om tiltag til at styrke den sociale kapital” (varighed 17:32).

 

Dialog om Social Kapital

For at få en endnu større forståelse af hvordan man styrker den sociale kapital, anbefaler vi, at du også ser denne film: ”Dialog om Social Kapital” (varighed 3:52).

 

Værktøjer til at arbejde med den sociale kapital

Nedenfor kan du se 2 film. Her bliver du præsenteret for forskellige metoder til at arbejde med social kapital, og du får kendskab til et dialogværktøj, der kan hjælpe jer til at tale om den sociale kapital.

NFAs spørgeskemaer om social kapital

I denne film præsenteres 3 forskellige metoder til at arbejde med social kapital. Det kan være en fordel at have skemaerne foran dig, når du ser filmen (varighed 3:36).

Hent skemaerne her

 

Dialogværktøj til social kapital

Denne film viser et dialogværktøj til at drøfte den sociale kapital.

I filmen bliver du præsenteret for værktøjet "4 hurtige om social kapital" (varighed 3:33). Værktøjets arbejdsskema kan du hente til print lige her:

4 hurtige om social kapital

 

Bliv klogere

Klik dig videre til endnu mere viden fra værktøjskassen.

TRIO-samarbejdet Sygefraværsindsatsen Trivsel under forandringer Samarbejde om trivsel