Forstå TRIOen

Når man ønsker at forbedre sygefraværsindsatsen og trivslen, er det en fordel, ledelse og medarbejdere samarbejder om det. Dette samarbejde kalder vi TRIOen. TRIOen kan bestå af en leder + en AMIR + en tillidsrepræsentant (TR).

Den nedenstående lille film illustrerer, hvordan TRIO samarbejder (varighed 1:17).

 

Inspiration til TRIOens samarbejde

Nedenfor finder du 2 hæfter, som begge omhandler TRIOen, og hvordan man styrker samarbejdet i TRIOen. Begge hæfter er udgivet af Branche Fællesskab Arbejdsmiljø - Velfærd og Offentlig administration.

TRIO - en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel

TRIO - få samarbejdet på sporet

 

Et dialogværktøj: TRIO taksonomien

TRIO taksonomien er et dialogværktøj. Du får det præsenteret i filmen (varighed 2:26) nedenfor. 

Arbejdsarket til TRIO-taksonomien, kan du hente her og printe ud.

Print arbejdsarket

 

Andres erfaringer

I filmene nedenfor kan du få inspiration af de erfaringer, andre apoteker har gjort med at arbejde med trivsel i TRIOen.

Aars Apotek

TRIO-samarbejdet på Aars Apotek bidrager til en øget støtte af hinanden i de forskellige roller, og har givet nye perspektiver på arbejdet med trivsel på arbejdspladsen (Filmens varighed 2:13).

 

Bolbro Apotek

Hos Bolbro Apotek har det været en fordel, at værktøjerne i værktøjskassen let kan vælges ud og bruges, som der er behov for det i organisationen. Derudover har de haft succes med at inddrage hele personalegruppen i arbejdet med trivsel på arbejdspladsen. (Filmens varighed 2:15).

 

Nørresundby Apotek

Som en del af sygefraværsprojektet på Nørresundby Apotek er TRIO-samarbejdet blevet formaliseret, og det har vist sig at være meget værdifuldt i forhold til at se problemerne fra forskellige vinkler og at finde de rigtige løsninger, før problemerne vokser sig store. (Filmens varighed 2:46).

 

Rudkøbing Apotek

Hos Rudkøbing Apotek har et forbedret TRIO-samarbejde blandt andet betydet, at der er kommet bedre styr på skemaplanlægningen, og så har sygefraværsprojektet bidraget med strategiske værktøjer til arbejdet med trivslen. (Filmens varighed 3:07).

 

Bliv klogere

Klik dig videre til endnu mere viden fra værktøjskassen.

Social Kapital Sygefraværsindsatsen Trivsel under forandringer Samarbejde om trivsel