Arbejdsmiljø

Værdiskabende arbejdsmiljø – få ideer til hvordan du gør det hjemmefra

Få konkrete ideer her til hvad du skal kaste dig over

Mange virksomheder oplever netop nu at deres medarbejdere arbejder hjemmefra. Betyder det så, at arbejdsmiljøarbejdet må være på stand-by, eller er der stadig fornuftige, værdiskabende opgaver at udføre? Vores erfaring er, at der ofte er mange projekter, man ikke lige når i det daglige, når hverdagen kører, og derfor er det nu, du skal slå til og få skuffeprojekterne frem i lyset.

I det følgende er der forslag til, hvilke opgaver man med fordel kan kaste sig over:

  • Instruktion
Lige nu er det en god idé at instruere og sikre sig, at ansatte, der arbejde hjemmefra, har fået indrettet sig så godt som muligt. Få ideer til det her.

  • Systematisering
Måske ligger virksomhedens arbejdsmiljødata flere steder. Så er det nu, du skal bruge tiden på, at få det systematiseret, så det ligger samlet og giver et overblik.
Det kan fx være jeres ulykkes- og nærved analyser. Det kan være mapper for eftersyn (fx eftersyn af porte eller trucks) - herunder hvem der gør hvad, og hvornår. Det kan være at skabe struktur på de ansattes kursusbeviser – hvem har hvilke uddannelser og kurser (fx truckcertifikater, svejsekursus, epoxykursus, arbejdsmiljøuddannelsen), hvornår blev de uddannet, og har vi alle deres beviser.

  • Systemtjek
Gennemfør et systemtjek af jeres arbejdsmiljøarbejde. Har I styr på egen indsatsen på arbejdsmiljø i virksomheden. Herefter kan du lave en køreplan for at for styr på hængepartierne.

  • Planlægning
Og så er det jo en god idé at kigge fremad og planlægge det kommende arbejdsmiljøarbejdet. Du kan fx planlægge den kommende APV proces , så den ikke bare bliver en kopi af de tidligere – men måske endnu bedre, eller du kan forberede den årlige arbejdsmiljødrøftelse.