Høje følelsesmæssige krav

Lær at forebygge og nedbringe belastningen og samtidig fastholde berigelsen i et meningsfuldt arbejde.

Tid og sted

Dato

Sted

Supplerende efteruddannelse

Høje følelsesmæssige krav

Høje følelsesmæssige krav er et genkendeligt vilkår på arbejdspladser, hvis primære formål er at understøtte andre mennesker. Det kan fx være, at arbejdet stiller høje krav til medarbejdernes indlevelsesevne, evne til at tilpasse ens kommunikation og adfærd til andre mennesker eller evne til at rumme andre menneskers følelser, samtidig med at man må håndtere eller skjule egne følelser.

Høje følelsesmæssige krav i arbejdet finder således sted mange steder, og eksempler kan være medarbejdere i en offentlig myndighedsafdeling eller et udrejsecenter, i en skole, på et plejehjem, eller i et fængsel. Det kan være alle steder, hvor man har en rolle, der både fordrer empati og professionalisme, og derfor skal finde den svære balance mellem at være et omsorgsfuldt menneske og være den nødvendige ”myndige hånd i ryggen”. 

På kurset får du et indblik i, hvad høje følelsesmæssige krav er, og du får en forståelse for, hvorfor det berigende i arbejdet også kan være det belastende. Med forståelsen følger evnen til at kunne igangsætte forebyggende tiltag, der kan nedbringe konsekvenserne af kravene.  

Et element i kurset er en gennemgang af Arbejdstilsynets spørgeguide på høje følelsesmæssige krav, så I som organisation kan anvende den viden, der er i guiden og kan være forberedt den dag, Arbejdstilsynet kommer på besøg. 

Efter kurset har du: 

  • Større indsigt i de mekanismer der er årsagen til oplevelsen af høje følelsesmæssige krav
  • Konkrete værktøjer til at arbejde forebyggende i egen organisation
  • Indsigt i hvordan Arbejdstilsynet tilgår emnet
  • Større klarhed over din rolle som henholdsvis AMR og leder i mødet med høje følelsesmæssige krav 
Del

De mest stillede spørgsmål

Får jeg et kursusbevis?

Svar: Ja, det får man. Kurset gælder som supplerende undervisning af arbejdsmiljøorganisationen

Er der eksamen?

Svar: Nej, det er der ikke

Praktiske informationer

Firmakursus

Dette kursus tilbydes også som firmakursus

Læs mere her