Temadag om sundhedsfremme

Hvordan skal netop vores virksomhed arbejde med sundhedsfremme, hvilke behov har medarbejderne, og hvordan kommer vi bedst i gang? CRECEA står for en temadag, hvor medarbejderne sætter ord på deres opfattelse af sundhed og trivsel, og gennem dialog og coaching med CRECEAs konsulent kommer frem til gode ideer omkring, hvordan netop deres virksomhed kan arbejde med sundhedsfremme. Efter mødet sammenfatter og prioriterer CRECEAs konsulent forslagene og kommer derefter med konkrete bud på, hvordan arbejdet med sundhedsfremme kan blive tilrettelagt.

Læs mere

Søvn

Søvnen har stor betydning for vores sundhed og trivsel, og derfor er der rigtig god grund til at se søvnen som en del af arbejdsmiljøet.
CRECEA rådgiver medarbejdere med natarbejde om, hvordan de bedst kan optimere deres søvn og dermed trives med natarbejde, og CRECEA rådgiver virksomheder om, hvordan søvnen også har indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø og fx på muligheden for at udvikle og helbrede stress.

 

Klik på Læs mere og få meget mere viden om søvn og nogle gode råd til at forbedre din søvn.

Læs mere

Motion

Motion på arbejdspladsen er både sundt og sjovt, og det skaber nye sociale relationer. Ønsker virksomheden det, kan CRECEA rådgive omkring indretningen af motionsrummet, ligesom CRECEAs konsulent kan give instruktion i at bruge træningsudstyret, oplære virksomhedens egne instruktører og lave vejledninger til træningsøvelser. Endelig kan konsulenten lave individuelle motionsprogrammer og give fysioterapeutiske råd og træningsvejledning i forhold til skader.

Stress kroppen af

Stress påvirker i høj grad krop og velvære. I samarbejde med CRECEAs psykolger tilbyder vores fysioterapeuter derfor stressbehandling med fokus på kroppen med henblik på at mindske påvirkningerne og øge velværet. ”Stress kroppen af” kan være rådgivning omkring fysisk træning, afspænding eller massage, alt efter hvad den stressramte sammen med CRECEAs fysioterapeut finder frem til passer til den stressramtes ønsker og fysik.

Fysioterapi

Behandling og forebyggelse af skader hos medarbejderne kan betyde færre sygedage og bedre trivsel. Har en medarbejder en akut eller kronisk skade, eller har behov for forebyggende behandling, kan CRECEAs fysioterapeuter tilbyde behandlinger på virksomheden eller på CRECEAs egne klinikker. Fysioterapeuterne kan blandt andet tilbyde behandlende massage, ultralyd, individuel træningsterapi og ergonomisk vejledning, som kæder arbejdsmiljøet sammen med kroppens reaktioner.

Rygestop

Få mange røgfrie fordele - med CRECEA Rygestopkurser.
Sunde medarbejdere, ren luft på arbejdspladsen og færre sygedage. Fordelene ved røgfrie arbejdspladser og medarbejdere er mange og veldokumenterede, og derfor er der god fornuft i at investere i effektive rygestoptilbud til medarbejderne.

 

Fem Møder 
Over 5 møder mødes kursisterne med CRECEAs rygestopinstruktør og bevæger sig fra ved første møde at forberede rygestoppet, til efter andet møde at gennemføre rygestoppet og endelig ved femte møde at forberede, hvordan de vil vedligeholde rygestoppet og undgå at falde i cigaretterne igen. På møderne kan der efter behov være tilbud om måling af kulilte i udåndingsluften, ligesom deltagerne får udleveret relevant materiale.
 
Deltagere: Maks. 12
Varighed: 5 møder af 2 til 2½ time fordelt over ca. 6 uger
Pris: Kontakt CRECEA på tlf. 7010 8600
 
Tre Plus To
Med dette tilbud gennemføres rygestoppet med 2 møder og 3 individuelle telefonsamtaler. På første møde med rygestopinstruktøren forberedes rygestoppet, og derefter bliver deltagerne kontaktet telefonisk efter 1 uge. Rygestoppet sker på en fast dato for alle på kurset, og efter 3 dages rygestop mødes deltagerne igen med rygestopinstruktøren, hvor de får hjælp til at klare rygestoppet her og nu, samt hjælp til at sikre en røgfri fremtid. Endelig vil deltagerne blive kontaktet telefonisk af rygestopinstruktøren 1 og 3 uger efter mødet for at følge op på rygestoppet.
 
Deltagere: Maks. 12
Varighed: 2 mødegange af 3 timers varighed samt 3 telefonkontakter.
Pris: Kontakt CRECEA på tlf. 7010 8600
  
Individuel Rygeafvænning
Et skræddersyet og målrettet rygeafvænningsforløb, som er særligt velegnet for rygere, der ønsker at være alene om rygestoppet. Forløbet tager udgangspunkt i indholdet fra Fem Møder, men på dette individuelle forløb er kursisten på alle møder alene med rygestopinstruktøren. Derfor tager mødet udgangspunkt i den enkeltes behov for støtte og vejledning op til et rygestop, og er således både intensivt og personligt tilpasset.
 
Varighed: 5 møder af 1 times varighed fordelt over ca. 6 uger. (Mulighed for individuel aftale af timer)
Pris: Kontakt CRECEA på tlf. 7010 8600
  
Rygestop Gennem Coaching
Coaching er omdrejningspunktet i dette rygestoptilbud, hvor rygeren i dialog med rygestopinstruktøren selv beskriver og fastsætter sine egne mål. Rygestopinstruktøren vil derefter gennem coachingsamtaler motivere rygeren og tydeliggøre målsætningen. Rygestop Gennem Coaching vil typisk foregå telefonisk, hvorfor metoden er egnet til ansatte, som ikke har mulighed for at møde fysisk op på et kursus på faste dage.
 
Varighed: Afhængig af behov
Pris: Kontakt CRECEA på tlf. 7010 8600

 

Cases

Vis alle

Sct. Clemens og Øster Jølby Apotek

”Den her træning passer lige til os”

Horsens Service og beredskab

Sunde brandmænd er bedre brandmænd

Jørgen Kruuse A/S

Tilslutningen var stor, og et overraskende emne blev et af dagens mest debatterede, da virksomheden Jørgen Kruuse sammen med CRECEA holdt sundheds- og trivselsdag for medarbejderne.

F&H of Scandinavia A/S, Viborg

Læs casen om, hvordan et påbud fra Arbejdstilsynet satte fokus på ryggene og løftene og skabte varige forbedringer i arbejdsmiljøet hos F&H i Viborg, der er Skandinaviens største grossistvirksomhed indenfor kitchen, living & dining.

Poul Pedersen

Kompetent førstehjælpskursus gjorde medarbejderne hos Poul Pedersen A/S mere trygge.

Trioplast

Medarbejderne er blevet sundere på Trioplast. Læs mere om sundhedsprojektet.

Nordic Sugar

I bedre form hos Nordic Sugar Innovation & Technology

Scania Biler

Sundhed på Scania Bilers værksteder

OK

Elastikøvelser letter kontorarbejdet hos OK

Det kan vi