3 gode råd til ledere om konflikter

Konflikter og uenigheder er en del af livet. Hvis de håndteres konstruktivt, rummer de potentiale for udvikling af et team, en relation, måden at løse en opgave på osv. 

Uløste konflikter, som udvikler sig destruktivt og optrappes, dræner derimod både medarbejdere og ledere for tid og energi.
Konflikter kan opstå både mellem kolleger og med borgere/kunder/ klienter/patienter. Hvis konflikter opstår mellem kolleger, vil det ofte påvirke det psykiske arbejdsmiljø i hele afdelingen. Fokus vil langsomt glide væk fra kerneopgaven og energi vil blive brugt på at vedligeholde konflikten.

 

Derfor er det vigtigt at være god til at håndtere konflikter.

 

Her får du 3 grundlæggende råd om håndtering af konflikter:

1. Gå ALTID tilbage til en fuser.

Konflikter går ikke væk af sig selv, og de påvirker både det psykiske arbejdsmiljø og effektiviteten, hvis ikke de håndteres

 

2. Undersøg oplevelsen af konflikten med de involverede parter.
Hør hver parts version af virkeligheden hver for sig. Pas på med at tage parti, med mindre der er brug for det i forhold til din ledelsesret

 

3. Håndter en konflikt så tidligt som muligt.
Det er vigtigt at håndtere en konflikt så tidligt som muligt, inden den spreder sig til hele personalegruppen. Jo længere tid en konflikt står på, desto sværere bliver den at løse.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan man som leder håndterer konflikter, så afholder CRECEAs arbejds- og organisationspsykolog Tine Bødker Grynnerup et kursus - Konfliktløsning for ledere, hvor du får viden, redskaber og træning til at lykkes med at løse konflikter mellem medarbejdere. Det er her, du får mulighed for at øve dig – uden alvorlige konsekvenser.

 


Mere information

Tine Bødker Grynnerup

Arbejds- og organisationspsykolog, aut.

Aktuelt

Se alle

Åbningstider i sommer

2.7.2019 | CRECEA har ændret åbningstiderne på telefonen i sommerperioden

Juli måneds gode råd

1.7.2019 | Hvordan er dit sommer autosvar?

Ring 21 18 18 11

1.5.2019 | For at få krisehjælp

Sid godt ved bordet

1.5.2019 | Her er nogle gode råd til, hvordan du indretter din kontorarbejdsplads.