Arbejdstilsynet kan nu træffe afgørelser om krænkende handlinger

26.2.2019Fx mobning og seksuel chikane

En ændring i bekendtgørelse om arbejdets udførelse betyder, at arbejdsgiver skal sikre, at arbejdet ikke medfører risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse som følge af krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane.


Indtil den 15. februar 2019 har Arbejdstilsynet vejledt om regelændringen, men fra den 15. februar i år kunne Arbejdstilsynet altså træffe afgørelser om krænkende handlinger.


Her kan du læse mere om lovændringen

 

Mobning – en krænkende handling
En udbredt type af krænkende handlinger er mobning. Undersøgelser af danskernes arbejdsmiljø viser, at ca. hver 10. har oplevet mobning på arbejdspladsen inden for det sidste år.
Mobning er et komplekst fænomen, og derfor kan det være svært at vide, hvad man skal gøre i tilfælde af mobning eller i tilfælde af mistanke derom.

 

Få E-bogen som guider dig i at håndtere mobning
CRECEA har udviklet et redskab – en guide, man kan følge, hvis man oplever mobning på sin arbejdsplads. Guiden hjælper med at komme fra kortlægningen (ex. i en trivselsanalyse) til den rette type indsats. Således får du hjælp til at analysere dit resultat på kortlægningen, input omkring tilbagemelding på resultatet og ikke mindst den rette type indsats til håndtering af situationen fremadrettet.

 

Hent E-bogen her

 

Når en skrap tone pludselig viser sig at være mobning
På et bibliotek i Danmark gennemførte de en trivselsanalyse, og da resultatet kom tilbage, var det med et markant udslag på mobning.

Læs her hvad bibliotekschefen satte i gang


Mere information

Kontakt
CRECEA A/S
T 70 10 86 00
crecea@crecea.dk

Nyheder

Se alle

Kemi - følg status

24.6.2019 | Følg status for nyt lovkrav pr. 1. juli her

Vision Zero

8.4.2019 | Et nyt mindset i arbejdsmiljøindsatsen

Kemi - ændringer i loven

26.3.2019 | Få en oversigt, så du nemt kan se, hvor loven er ændret

CRECEA Uddannelsesdag 26. juni 2019

5.2.2019 | Tilmeld dig nu

Nyt fra regeringens stresspanel

1.2.2019 | Ledere på skolebænken er en god idé