Kultur er også noget AMO skal tage sig af

Kulturfokus er vigtigt for at minimere misforståelser på arbejdspladsen.

 

Ifølge Nadia El-Gendi, seniorkonsulent ved CABI (Center for Aktiv Beskæftigelses Indsats) peger forskningen på, at kulturelle udfordringer kan være den største forhindring for succes i erhvervslivet. Så der er altså god grund til at have fokus på forskellige kulturer på arbejdspladsen.

 

I Danmark er vi som udgangspunkt meget ens, og derfor har vi også en fælles viden og forståelse af forskellige begreber. Denne ensartethed bliver dog truet i en global verden, hvor vi alle kommer med forskellige baggrunde og bringer noget forskelligt ind på fx arbejdspladsen. Dermed har vi ikke længere en fælles viden, men måske tror vi, at vi har det.

Og det kan give misforståelser.

 

Læs et eksempel på de misforståelser i CRECEAs nyhedsbrev her.

 

Disse misforståelser er ikke bare aktuelle på arbejdspladsen generelt set. Det er også nogle, man skal tage højde for i arbejdsmiljøarbejdet.

 

Derfor giver Nadia her sit bedste råd til arbejdsmiljøorganisationen:
• Vær nysgerrig over for kolleger med en anden etnisk og kulturel baggrund end dansk
• Stil spørgsmål og find ud af, hvad de ved om arbejdsmiljø
• Husk at mange med anden etnisk baggrund ikke kender til begreber som arbejdsmiljø, arbejdsmiljøorganisation, arbejdsmiljørepræsentant osv.
• Skab en fælles viden og forståelse af hvad hvert enkelt begreb fra arbejdsmiljøverden betyder, og særligt hvad det betyder på jeres arbejdsplads

 

Vil du også gerne have mere viden fra Nadia, som de sidste 9 år har arbejdet med mødet mellem kulturer, så kan du møde hende på CRECEA Uddannelsesdag, som afholdes i Ringsted den 22. november 2017.


Mere information

Kontakt
CRECEA A/S
T 70 10 86 00
crecea@crecea.dk

Aktuelt

Se alle

Nyt fra EASY

19.11.2018 | Anmeldelser af arbejdsulykker gemmes i ét år

Ring 21 18 18 11

2.9.2018 | For at få krisehjælp

Ved du, om maskinerne, I arbejder med, er sikre?

2.8.2018 | Få her de spørgsmål du skal stille

Hvordan er dit sommer autosvar?

14.6.2018 | Hold ferie uden stress