Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

År2016 - BrancheIndustriYdelser/opgaverSundhedErgonomisk arbejdsmiljø

Mere viden om arbejdsstillinger, andre løfteteknikker og anden indretning af arbejdspladsen gav ny opmærksomhed på tunge løft for medarbejderne i produktionen og færre spændinger blandt kontorpersonalet.

 

På Maribo Seed ville de tage kampen op med de ergonomiske udfordringer, og derfor var vedvarende ændringer – både i arbejdsmiljøet og i holdning - målet.

 

Sammen med Lise Jørgensen, som er arbejdsmiljøleder, gennemgik CRECEAs fysioterapeut, Marie Klust mange arbejdspladser ved Maribo Seed for at vurdere de ergonomiske belastninger, og det var både på kontor, laboratorie og i produktionen. Når de to sæt kritiske øjne fandt noget, der kunne forbedres, drøftede de det med det samme med medarbejderen, og på den måde fik medarbejderen viden og vejledning på stedet, lige der hvor problemet blev fundet. Nogle medarbejdere skulle indøve nye arbejdsteknikker og arbejdsstillinger, nogle fik elastikøvelser, andre skulle have instruktion i brug af hjælpemidler eller afprøvning af nye hjælpemidler, og nogle gange kunne de ændre indretningen af arbejdspladsen med det samme. Andre gange var problemet eller løsningen mere kompleks, og så blev det ført over i APV handlingsplanen.

 

For vores produktionsmedarbejdere er der kommet meget mere opmærksomhed på især de tunge løft, som vi altså har flere steder. Og medarbejderne er blevet meget bedre til selv at gøre noget ved det. Fx ser jeg, at de af sig selv fylder færre frø i tønderne, så de ikke er nær så tunge. Og så har en af vores egne smede lavet et hjælpemiddel til at tømme kasser, så vi undgår nogle rigtig dumme arbejdsbelastninger. Den løsning havde vi slet ikke tænkt på før, og så er det jo virkelig fantastisk, at vi selv kunne fremstille løsningen”, siger Lise Jørgensen.

 

Og Lise Jørgensens arbejde stopper ikke her. I Januar 2017 starter sæsonen i vores minianlæg op, og i den forbindelse har hun planer om at få forskellige løfteredskaber på prøve, så de undgår de tunge løft. Og så har hun en plan for, at elastikkerne skal gøre et fast indtog på Maribo Seed.

 

Fakta om Maribo Seed:
Grundlagt i 1920
Det primære produkt er frø til sukkerroer
150 ansatte
Hovedsæde i Holeby på Lolland

 

 


Mere information

Kontakt
CRECEA A/S
T 70 10 86 00
crecea@crecea.dk

Flere cases

Vis alle

Kamstrup

En psykologordning er det professionelle beredskab

3F Bygningsarbejdernes forbund

Trivselsundersøgelse sætter nye emner på agendaen

Bibliotek

Når en skrap tone pludselig viser sig at være mobning

YOYO GLOBAL FREIGHT

Trivselsundersøgelsens gode resultat bliver brugt som fremtidigt pejlemærke

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle