Case: Flammen

Arbejdsmiljøuddannelsen gav inspiration til fokus på trivsel og sikkerhed ved restaurant Flammen

Flammen_vejle-1

Flere sociale arrangementer, fokus på smil til kollegerne, skaf handsker til opvaskeren og find nogle masker til dem, der står og griller. Kok Steffen R. Hansen fra Restaurant Flammen i Vejle kom hjem med hovedet fyldt af gode ideer om et bedre arbejdsmiljø, da han havde været på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos CRECEA.

Jeg fik en masse at vide om arbejdsmiljø og sikkerhed, og lige så vigtigt fik jeg gode ideer og inspiration fra de andre deltagere på uddannelsen til at tage hjem og gøre nogle ting,” fortæller han. 
Christian Hesthaven, der er bestyrer på Restaurant Flammen i Vejle, lægger som leder stor vægt på medarbejdernes trivsel. Men i en travl arbejdshverdag kan man glemme det, og derfor var det rart at få en inspireret medarbejder hjem fra uddannelse.

Gode ideer
Det er skønt, når der er nogen, der kan skubbe lidt til en, som Steffen gjorde, da han kom tilbage. Han havde fået nogle gode ideer til sociale aktiviteter og til at forbedre sikkerheden og var klar  til at gå i gang med nogle indsatser. Det var et godt input for mig at få,” fortæller Christian Hesthaven. 
I hele kæden af Restaurant Flammen er medarbejdernes trivsel i højsædet, og der er fokus på at skabe et godt sammenhold, og derfor fik Steffen R. Hansen også straks bestyrerens opbakning til at invitere  alle medarbejdere til brunch og bowling for at ryste gruppen bedre sammen.
Vi er på restauranten afhængige af, at alle hjælper hinanden, når der er brug for det. Og derfor er det vigtigt, at medarbejderne kender hinanden og kan lide hinanden. Jeg er sikker på, at en stor del af  restaurantens succes skyldes, at vi lægger så meget vægt på at folk trives og er glade,” siger Christian Hesthaven.

Konkrete forbedringer
Ud over at styrke det sociale fællesskab havde Steffen R Hansen også nogle konkrete forbedringer til arbejdsmiljøet med hjem fra uddannelsen. De medarbejdere, der står over grillens røg og arbejder har fået masker, og de har fået handsker, så de ikke brænder sig. Opvaskeren har også fået handsker, så hans hænder bliver skånet, og restaurantens tallerkener står nu på buffeten i stedet for – som tidligere – at blive delt ud på bordene, og på den måde er medarbejderne blevet skånet for tunge løft af tallerkenstabler. 
Det er nogle små ting og nogle tankegange, der er blevet ændret – men samlet set har det stor betydning for, at medarbejderne trives, ikke bliver nedslidte og ikke bliver syge. Så samlet set har vi fået meget ud af den inspiration, arbejdsmiljøuddannelsen har givet Steffen,” siger bestyrer Christian Hesthaven.