Aarhus Kommune

Ergonomikampagne hos Natur- og Vejservice skaber trivsel

År2011 - 2014KundeNatur og Vej Service
Ydelser/opgaverSundhedErgonomisk arbejdsmiljøCRECEA, teamDorthe HedegaardTine Ravn Holmegaard

I Aarhus Kommune har man i Natur og Vej Service gennem mere end et halvt år haft fokus på ergonomien med rådgivning fra CRECEA.

 

For at gøre medarbejderne interesserede i et ergonomisk arbejdsmiljø og fortælle dem, hvad ergonomi handler om, afholdt CRECEA i begyndelsen af forløbet en række oplæg for alle medarbejdere. Oplæggene handlede om de arbejdssituationer, som medarbejderne møder i hverdagen, så medarbejderne straks kunne se, hvordan de kan bruge viden om ergonomi i deres arbejde. Derefter valgte medarbejderne de ergonomiske udfordringer fra deres hverdag, som de syntes var særligt belastende, og som berørte flest medarbejdere dagligt.

 

Ved Natur og Vej Service driftsområde Midt, som sørger for at holde Aarhus Midtby ren, valgte medarbejderne helt konkret at finde løsninger til at mindske de belastninger, der er, når de tømmer de offentlige skraldespande. Der blev set på hvordan sækkene kommer fra skraldespand til skraldebil, og fra skraldebil til forbrænding. CRECEAs fysioterapeut var med de ansatte på arbejde og analyserede deres arbejdsgange, og sammen med medarbejderne blev der lavet en plan for, hvordan de kunne løfte og bære mindre. På kort tid blev antallet af håndteringer af sækkene mindsket med en tredjedel og i stedet for at bære sække, bliver de nu kørt på en vogn. På den måde sparer man på medarbejdernes kræfter og arbejdstid - med stor glæde og tilfredshed som bonus.

Mere information

Kontakt
CRECEA A/S
T 70 10 86 00
crecea@crecea.dk

Flere cases

Vis alle

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle

Bo & Aktivitet Aabenrå

Når krop og sprog hænger sammen

Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune

Balancen mellem stive rammer og pladdersnak