Fynsværket

Der kom bedre styr på blymålingerne på Fynsværket, da CRECEA rykkede ud.

År2014 - Ydelser/opgaverSundhedLovpligtige undersøgelser

Der var uro og usikkerhed blandt både ledelse og medarbejdere, da Fynsværket for et år siden havde  foretaget nogle blymålinger i aflejret støv i forbindelse med affaldsforbrændingen.
Resultaterne var helt skæve, men da de netop var målt i det aflejrede støv, kan de ikke sammenlignes med Arbejdstilsynets grænseværdi for bly i luften.
"Det var blyindholdet i luften, vi havde brug for at kende, og derfor kontaktede vi CRECEA, som rykkede hurtigt ud dagen efter og foretog nogle grundige målinger af luften. Målingerne viste, at der ikke var bly over grænseværdien uden for de områder, som vi i forvejen kendte og derfor har påbud om brug af personlige værnemidler. Det gav en vis ro for os alle at få at vide, at de andre målinger ikke viste det rette billede," fortæller Tina Harhorn, der er sikkerhedsleder på Fynsværket.

 

Utrygge medarbejdere
På Fynsværket er der et kulfyret- og affaldsforbrændingsanlæg, og på  affaldsforbrændingsanlæg er der risiko for påvirkning af bly, og derfor skal virksomheden med jævne mellemrum kontrollere luftens indhold af bly.
Selv om CRECEAs målinger frikendte luften for bly, var medarbejderne dog stadig utrygge ved tanken om, at de kunne have været udsat for blypåvirkning.
Så i stedet for at sende hver medarbejder til egen læge for at få en måling af bly i blodet, besluttede Fynsværket at få CRECEA til at møde op på virksomheden, så medarbejderne hurtigt og effektivt kunne få foretaget blodprøven i arbejdstiden.  Desuden lavede CRECEA også aftale med flere leverandører, der ligeledes fik foretaget måling af bly på virksomheden.


Styr på tingene
"Det var meget nemt for os, at CRECEA kom hen til os. De var der, når det passede ind i vores arbejdstid, og de fik hurtigt og effektivt taget blodprøverne. Nærmest alle  relevante personer deltog, og heldigvis var alle blodprøver inden for normalområdet," fortæller Tina Harhorn.
Efter målingerne lavede CRECEA en samlet rapport over resultaterne, og den brugte Vattenfall som dokumentation over for Arbejdstilsynet for at vise, at de havde styr på tingene.  
"Vi har lige gentaget tilbuddet om at få foretaget målingerne på medarbejderne, som loven foreskriver, men  det var sværere at få de relevante medarbejderne til at deltage . Vi har hørt flere sige, at det er fordi, de ved, at vi nu har styr på det hele, og derfor er de ikke urolige for, om de har fået påvirkninger af bly," siger Tina Harhorn.

Mere information

Lisbeth Sigh

Sygeplejerske

Martin Pedersen

Kemiingeniør

Flere cases

Vis alle

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle

Bo & Aktivitet Aabenrå

Når krop og sprog hænger sammen

Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune

Balancen mellem stive rammer og pladdersnak