Jørgen Kruuse A/S

Tilslutningen var stor, og et overraskende emne blev et af dagens mest debatterede, da virksomheden Jørgen Kruuse sammen med CRECEA holdt sundheds- og trivselsdag for medarbejderne.

År2014 - Ydelser/opgaverSundhedSundhedsfremmeCRECEA, teamAllan DehnErik Stærk Laursen

Der var stille snak i det ene hjørne, grin omkring dem der prøvede vippebrættet i det andet hjørne, og midt i lokalet var koncentrationen stor blandt de, der trænede elastikøvelser. Engagementet var stort over hele linjen, da Kruuse, der leverer udstyr til dyrlæger, i begyndelsen af november holdt sundheds- og trivselsdag for de ca. 160 medarbejdere.
”Der var stor tilslutning, og vi har efterfølgende fået positive tilkendegivelser fra medarbejderne om, at det var en god dag. Vi kunne også se, at der dagen igennem var gang i alle aktiviteterne og interesse for alle emnerne,” siger Rikke Wagner, der er HR koordinator i virksomheden og har været med til at arrangere dagen.
CRECEA mødte op med både fysioterapeuter, psykologer og sygeplejerske og havde i firmaets kantine stillet forskellige ”boder” op, hvor medarbejderne helt frivilligt kunne prøve elastikøvelser balancebræt, tale med psykologer og få målt fedtprocent, kondital, blodtryk, blodsukker og kolesterol.

 

Socialt udbytte
”Vi havde et ønske om, at der på dagen skulle være fokus på såvel fysisk som psykisk trivsel. Og det blev til fulde opfyldt. Men vi ønskede også, at det skulle være en dag, der gav os alle noget socialt, og det blev det også: Vi havde det sjovt og hyggeligt sammen, og vi fandt nye emner at skabe fælleskaber omkring,” fortæller Rikke Wagner.
Elastikøvelser og måling af metabolisk alder var nogle af dagens største tilløbsstykker, men dagens mest populære og debatterede emne var overraskende for både Rikke Wagner og CRECEAs psykologer: søvn.
”Medarbejderne talte med psykologerne om søvn – eller mangel på samme – og det overraskede os,” fortæller Rikke Wagner, men ifølge CRECEAs psykolog Johan Williams, der havde mange af samtalerne med medarbejderne, er det en generel tendens:

 

Søvn som sundhedsfaktor
”Der er kommet en øget opmærksomhed på søvn som en sundhedsfaktor på linje med kost og motion, for en god nattesøvn har vist sig at have stor betydning for både fysisk og psykisk trivsel. Så det er noget, vi taler meget om mange steder lige nu,” fortæller han.
På baggrund af de positive tilbagemeldinger fortæller Rikke Wagner, at Kruuse forventer at  gentage succesen til næste år.

 

Kontakt en af CRECEAs konsulenter i feltet til højre og hør mere om, hvordan vi kan afholde en sundheds- og trivselsdag på jeres virksomhed. 

Mere information

Nicolai Have

Souschef, Odense, Fysioterapeut

Flere cases

Vis alle

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle

Bo & Aktivitet Aabenrå

Når krop og sprog hænger sammen

Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune

Balancen mellem stive rammer og pladdersnak