OK

Elastikøvelser letter kontorarbejdet hos OK

År2011 - Ydelser/opgaverArbejdsmiljøFysisk arbejdsmiljøSundhedErgonomisk arbejdsmiljøSundhedsfremmeCRECEA, teamAllan DehnAnne-Birte RansbyMarie Klust

En klassisk ergonomisk gennemgang af kontorarbejdspladserne ved OK viste behov for en indsats overfor de kontoransattes nakke, skuldre og arme. Virksomheden besluttede at indføre elastikker til alle medarbejdere, der havde lyst og behov for denne nye form for træning. Således blev der indkøbt elastikker til medarbejderne og en konsulent fra CRECEA gav instruktion i brugen af øvelser med elastik for nakke, skuldre og arme. Tilslutningen til instruktionen i brugen af elastikken har været overvældende, og medarbejderne deltager med stort engagement og entusiasme.

 

I OK har man valgt, at man ikke laver øvelserne på et fast tidspunkt, men der er tillid til, at medarbejderne passer det ind og selv tager ansvar for at lave øvelserne, når det passer den enkelte medarbejder bedst – og det virker!

                                                                                 

Som individ og medarbejder skal vi have fokus på, hvad vi selv kan gøre for at styrke og fremme vores arbejdsmiljø, og som virksomhed er det vigtigt vi skaber rammerne og mulighederne for det.

Mere information

Dorthe Hedegaard

Arbejdsmiljøkons., Lead auditor, Salgskoordinator

Flere cases

Vis alle

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle

Bo & Aktivitet Aabenrå

Når krop og sprog hænger sammen

Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune

Balancen mellem stive rammer og pladdersnak