Scania Biler

Sundhed på Scania Bilers værksteder

År2012 - Ydelser/opgaverSundhedSundhedsfremme

I 2010 og 2011 har der været sat ekstra fokus på sundhed hos Scania Biler, der er Danmarks største leverandør af lastbiler og busser med tilhørende serviceydelser.

 

Scania Biler har 22 lastbil- og busværksteder fordelt over det meste af Damark, og 335 Scania-medarbejdere har fået lavet konditest, og er blevet vejet. Sammen og hver for sig har medarbejderne på de forskellige værksteder gjort en kæmpe indsats for at forbedre deres resultater.

Tilbuddet til medarbejderne bestod af en konditest og vejning – inkl. metabolisk alder. Især sidstnævnte har fået en del til at overveje, om det er OK at være 35 år, men at have en krop som en 55-årig. Heldigvis har det modsatte også været tilfældet hos rigtig mange Scania-medarbejdere, ja medarbejderstaben er som helhed blevet ”yngre”. Hos nogle har det givet anledning til at ændre kurs og forsøge at forbedre resultaterne til næste gang, CRECEA kom forbi.

Resultaterne taler for sig selv. Mange har formået at ændre deres kondital og vægt i en positiv retning. Således er der blevet opbygget flere muskler og ændret på madpakkens indhold, ligesom der i kantinerne landet over bliver arbejdet ihærdigt på, at Scania-medarbejderne får adgang til et sundt, lækkert og mættende måltid i arbejdstiden. Andre steder er der nu indrettet motionsrum på arbejdspladsen, og mange af de medarbejdere, der ønsker at følge deres sundhedsudvikling, bliver vejet ugentligt.

Nogle medarbejdere har haft store mål og ambitioner om at komme i form, smide nogle kilo og har nået det, mens andre stadig er i gang. Det vigtigste er dog at holde kursen  og arbejde for, at de mål, man har sat sig – store som små – bliver nået og vedligeholdt.

Mere information

Allan Dehn

Fysioterapeut

Trine H. Ebdrup

Sygeplejerske

Flere cases

Vis alle

DAFA A/S

At være trivselsmedarbejder er en ære

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Produktion af kvalitetsmøbler kræver overblik over de interne processer

Danske Bedemænd

CRECEA Krisekorps - kan skabe tryghed på arbejdspladsen

Lantmännen

Terminalen med de gemte ildsjæle

Bo & Aktivitet Aabenrå

Når krop og sprog hænger sammen

Maribo Seed International ApS

Ergonomiske forbedringer på stedet

Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune

Balancen mellem stive rammer og pladdersnak