Case: BoConcept

Sådan sikrer Bo Concept at deres medarbejdere ikke arbejder med usund kemi

Boconcept-1

Som nøglepersonen i BoConcepts mål om at sikre, at medarbejderne ikke bliver påvirket af farlig og sundhedsskadelig kemi, når de arbejder på BoConcept, har vi HSE-coordinator, Anne Grethe Holgaard.

Anne Grethe blev ansat i BoConcept for 2,5 år siden, og dengang havde man ikke et fuldstændigt overblik over brugen af de kemiske produkter på virksomheden. Det har man nu.

Gennem en omfattende gennemgang af virksomheden, fra produktion til lager, har Anne Grethe registreret og opdateret alle produkter i KemiData, et system til registrering og håndtering af kemiske produkter og arbejdsprocesser. Anne Grethe har talt med alle medarbejdere for at finde ud af, hvilke produkter de bruger, hvad de bruger dem til og hvornår, og hun har fundet produkter selv der, hvor man troede, der intet var.

I samarbejde med medarbejderne har hun kasseret unødvendige produkter og substitueret til mindre farlige produkter, hvor det var muligt.

I det store arbejde har KemiData været et særdeles nyttigt redskab for Anne Grethe og BoConcept. Ved at bruge systemet får de en systematik og et overblik, der gør det nemt at fremsøge og evaluere produkternes farlighed og dermed søge efter mindre skadelige alternativer. Dette giver ikke kun tryghed, men det muliggør også en mere informeret beslutningsproces, når det kommer til valg af produkter og leverandører.

Derudover fremhæver Anne Grethe, at KemiData også er meget brugervenligt for medarbejderne, der nemt kan slå et produkt op i systemet og se, hvad de skal bruge af værnemidler.

Men det er ikke kun systemet, der har gjort en forskel. Lina Nashour, kemiker ved CRECEA, har været Anne Grethes rådgiver i processen. Lina har hele tiden guidet og uddannet Anne Grethe i brugen af systemet, så hun har følt sig tryg i, at BoConcept udnytter systemets fulde potentiale. Og for Anne Grethe er det bedste i virkeligheden kombinationen af god rådgivning og et godt system.

Alt i alt er Anne Grethe og KemiData et eksempel på, hvordan en dedikeret person og et effektivt system kan medvirke til at komme i mål med en virksomheds ønske om at sikre et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne ikke bliver syge eller får gener af den kemi, de er i kontakt med i deres arbejdsdag. 

Vil du - ligesom Anne Grethe og BoConcept - sikre et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne ikke bliver syge eller får gener af den kemi, de er i kontakt med i deres arbejdsdag?

Så kan KemiData måske også hjælpe dig på vej.

Kontakt Lina Nashour eller Jesper Bak og hør mere om dine muligheder. 

Eller læs mere om KemiData.

 

Kontakt

Jesper Rune Bak

Kemiker og sikkerhedsrådgiver

Kontakt

Lina Nashour

Kemiker, KemiData