Case: IAT

"Før læste jeg al lovgivning igennem for at finde de nyeste opdateringer. Nu læser jeg kun den relevante. Og så får jeg den endda serveret”.

Transport af farligt gods_960

Før læste jeg al lovgivning igennem for at finde de nyeste opdateringer. Nu læser jeg kun den relevante. Og så får jeg den endda serveret”.

Ordene stammer fra Mette Marie Haubak, som er HSEQ-chef ved IAT. IAT er en international virksomhed indenfor inden for miljørigtig transport af farligt gods, logistik samt servicering af energisektoren.

Helt konkret, betyder det, at de transporterer kemi, der både er giftig og miljøfarlig, og at være en af de førende spillere i det marked kræver i allerhøjeste grad, at man har styr på lovgivningen. Det er et krav, når man agerer i så farligt og komplekst et område.

Derfor udviser IAT også stor ansvarlighed i alt, hvad de foretager sig, hvorfor de også er certificerede på miljø, kvalitet og fødevaresikkerhed.

Sikkerhed og lovgivning fylder også rigtig meget i Mettes job, og af den grund har hun behov for et system, der kan overvåge opdateringer i lovgivningen på en måde, der er effektiv, overskuelig og tidsbesparende for hende. Og så skal hun naturligvis også have sikkerhed for, at hun i systemet bliver præsenteret for den relevante lovgivning.

Til dette valgte Mette for nylig at benytte sig af CRECEA LovService.

Indledende møde sikrede de relevante detaljer
For at komme godt i gang mødtes Mette med CRECEAs arbejdsmiljøkonsulent Jens kr. Winbladh, så de sammen kunne sætte systemet op og definere IATs behov for lovovervågning.

Mette fortæller, at hun til det møde var helt sikker på, hvad de havde brug for, men efter at have talt det igennem med Jens blev det klart, at der var flere områder, som også kunne være relevante for dem at få lovovervågning på. For Mette var det vigtigt, at omkostningen ved at få ekstra lovovervågning ikke var, at hun selv skulle til at forholde sig til en masse for at finde det relevante. Derfor glæder Mette sig over fleksibiliteten i systemet, som gør, at hun nu får alle de detaljer, hun ønsker sig, uden også at få en hel masse irrelevant.

CRECEAs fortolkning guider, hjælper med prioritering og sparer tid
Som sagt er det tungt stof Mette beskæftiger sig med, og som hun selv siger, ”så skal man holde tungen lige i munden”. Derfor er fortolkningen af, om en lovændring er vigtig eller ej for IAT i CRECEAs opdatering meget nyttig og i særdeleshed tidsbesvarende for hende. Hun kan nemlig bruge den som en prioritering og en guide, der er lige til at følge og forholde sig til, og så er man allerede godt i gang.

Derudover har de mulighed for selv at supplere evalueringerne med deres egne kommentarer og fx interne rød/gul/grøn markeringer, som gør det let at dele viden med andre kolleger.

På den måde er opgaven med at holde sig opdateret blevet så meget enklere”, siger Mette, og uddyber: det er både overfor eksterne (krav for certificerede virksomheder), hvor vi nu på en enkel og overskuelig måde kan vise dem, at vi dokumenterer og følger op, og overfor kolleger, som jeg nu har let adgang til at dele viden med”. 

Læs mere om CRECEA LovService her