Case: Jørgen Kruuse A/S

Da virksomheden Jørgen Kruuses holdt sundheds- og trivselsdag, var elastikøvelser, metabolisk alder og søvn de mest populære emner blandt medarbejderne

Joergen-Kruuse

Der var stille snak i det ene hjørne, grin omkring dem der prøvede vippebrættet i det andet hjørne, og midt i lokalet var koncentrationen stor blandt de, der trænede elastikøvelser. Engagementet var stort over hele linjen, da Kruuse, der leverer udstyr til dyrlæger, i begyndelsen af november holdt sundheds- og trivselsdag for de ca. 160 medarbejdere.

Der var stor tilslutning, og vi har efterfølgende fået positive tilkendegivelser fra medarbejderne om, at det var en god dag. Vi kunne også se, at der dagen igennem var gang i alle aktiviteterne og interesse for alle emnerne,” siger Rikke Wagner, der er HR koordinator i virksomheden og har været med til at arrangere dagen. 
CRECEA mødte op med både fysioterapeuter, psykologer og sygeplejerske og havde i firmaets kantine stillet forskellige ”boder” op, hvor medarbejderne helt frivilligt kunne prøve elastikøvelser balancebræt, tale med psykologer og få målt fedtprocent, kondital, blodtryk, blodsukker og kolesterol.

Socialt udbytte
Vi havde et ønske om, at der på dagen skulle være fokus på såvel fysisk som psykisk trivsel. Og det blev til fulde opfyldt. Men vi ønskede også, at det skulle være en dag, der gav os alle noget socialt, og det blev det også: Vi havde det sjovt og hyggeligt sammen, og vi fandt nye emner at skabe fælleskaber omkring,” fortæller Rikke Wagner.
Elastikøvelser og måling af metabolisk alder var nogle af dagens største tilløbsstykker, men dagens mest populære og debatterede emne var overraskende for både Rikke Wagner og CRECEAs psykologer: søvn. 
Medarbejderne talte med psykologerne om søvn – eller mangel på samme – og det overraskede os,” fortæller Rikke Wagner. Men ifølge CRECEAs psykolog er det en generel tendens, at der er kommet øget opmærksomhed på søvn som en sundhedsfaktor på linje med kost og motion.