Case: Johnson Controls

Mindfulness giver medarbejderne ved Johnson Controls fokus og ro i hverdagen

Mindfulness-paa-Johnson-Controls-Johnson-Controls

Et øjebliks ro midt i en travl arbejdsdag – og derefter et bedre fokus. Det har en gruppe ledere og medarbejdere hos Johnson Controls lært at give sig selv efter CRECEA har afholdt et kursus i mindfulness på virksomheden. 

CRECEAs mindfulnessinstruktør, Maja Frahm Oue stod for det otte ugers kursus, hvor gruppen havde halvanden times kursus om ugen og desuden fik øvelser, som de kunne lave selv – både hjemme og på arbejdspladsen. 
Mindfulness kan give ro på det indre system, som f.eks. når vi genstarter pc’en og hjælpe os til at fokusere på en ting ad gangen. Og hvis man tager forebyggelsesbrillerne på, er der rigtigt meget at hente i forhold til bedre trivsel og håndtering at de belastninger, der bl.a.  fører til stress og sygefravær,” siger Maja Frahm Oue.

Stor succes
På Johnson Controls var kurset en succes og tilbagemeldingerne fra medarbejderne har været så positive, at kurset igen er blevet udbudt i virksomhedens interne kursusmappe. Herudover har en afdeling også valgt at lægge det ind som en del af den årlige personaledag.

Vi har været meget glade for kurserne.  Jeg tror meget på det hele menneske; det som påvirker os i den private sfære, påvirker os også på arbejdet  - og omvendt. Mindfulness kan hjælpe med at få fokus og ro i hverdagen. Det skaber balance og nærvær. Vi har en stor interesse i og intention om at have medarbejdere, som trives og som er i balance både privat og arbejdsmæssigt, derfor har det betydning for os, at medarbejderne har taget så godt imod mindfulness-kurserne”, siger Lone Præst, der er finance manager hos Johnson Controls.