Lægeundersøgelser

Lægeundersøgelsen er en grundig og omfattende undersøgelse, som kortlægger medarbejderens helbred, livsstil og helbredsrisici med den nuværende livsstil. Undersøgelsen består dels af udfyldelse af et spørgeskema og dels af en række forskellige målinger af eksempelvis kolesterol, blodsukker, blodtryk, lungefunktion, kondital, vægt og hjertekardiogram. CRECEAs læge gennemgår derefter de samlede resultater med medarbejderen og vil samtidig tage en snak om muligheder for sundhedsfremme, hvor man også kan se på eventuelle risikoforhold i arbejdsmiljøet.

Sundhedsprofil

Sundhedsprofilen bliver lavet af en af CRECEAs sundhedsfaglige konsulenter, som har baggrunde som læge, sygeplejerske eller fysioterapeut. Profilen består af en række målinger af blandt andet kondital, kolesteroltal, blodtryk, blodsukker, højde, vægt, fedtprocent og Body Mass Index (BMI) og en livsstilssamtale med CRECEAs sundhedsfaglige konsulent. Herefter laver konsulenten en samlet vurdering af medarbejderens helbred, og i samarbejde med medarbejderen bliver der udarbejdet en handlingsplan, som indeholder realistiske mål for forbedringer af medarbejderens livsstil.

Sundhedstjek

Sundhedstjek er et let tjek, som bliver lavet af en af CRECEAs sundhedsfaglige konsulenter, som har baggrunde som læge, sygeplejerske eller fysioterapeut. Konsulenten gennemfører en række fysiologiske målinger som måling af blandt andet blodtryk, kolesteroltal og blodsukker og måler desuden fedtprocent, Body Mass Index (BMI) og kondital. Efter undersøgelsen får medarbejderen en personlig vurdering af de fundne resultater, og testresultaterne bliver sammenholdt med de officielt anbefalede. Hvis det er nødvendigt, kan man aftale en opfølgende samtale.

Cases

Vis alle

Horsens Service og beredskab

Sunde brandmænd er bedre brandmænd

Trioplast

Medarbejderne er blevet sundere på Trioplast. Læs mere om sundhedsprojektet.

Det kan vi