Kan det betale sig hjemmeside (1)
Workshop: relationel familierådgivning

Kan det betale sig?

Arbejdet med Relationel Velfærd og den relationelle tilgang i sagsbehandlingen er i rivende udvikling på det specialiserede socialområde og har som tilgang haft stor indflydelse i de seneste år – også i Aarhus Kommune.  

På workshoppen vil deltagerne høre mere om arbejdet med og evalueringen af projektet Relationel Familierådgivning i Aarhus Kommune, som har været en central forløber for en større omlægning til Relationel Velfærd på det specialiserede børneområde.  

I Relationel Familierådgivning reducerede man familierådgivernes sagsstamme markant for at give dem mulighed for at inddrage familierne tidligere og for at understøtte og fastholde barnets eller den unges tilknytning og deltagelse i almen- og frivilligområdet. 

Workshoppen vil bl.a. give eksempler på, hvordan det er muligt at evaluere et projekt som Relationel Familierådgivning – særligt med fokus på ”kan det betale sig?”. Der er nemlig relativt få evalueringer og analyser, der gennem registerbaserede data zoomer ind på effekterne af arbejde ud fra en relationel tilgang. I stedet er meget af vores viden baseret på gode kvalitative studier. Derfor satte Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune sig for at undersøge, hvordan arbejdet med relationel velfærd for børn og unge i udsatte positioner har påvirket trivslen og behovet for støtte blandt dem. 

På workshoppen vil der både være mulighed for at drøfte arbejdet med den relationelle tilgang for børn i udsatte positioner, og hvordan man kan evaluere sådanne projekter. 

Oplægsholdere
Thomas Artmann Kristensen, Ph.d. og Analysekonsulent, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune
Tina Olsen, Afdelingsleder i Børn, Familier og Fællesskaber, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune 

Den dag skal jeg med på. Book min plads