Supplerende arbejdsmiljøuddannelse i sundhedsmiljø

Tid og sted

Dato

Sted

Supplerende arbejdsmiljøuddannelse i sundhedsmiljø

CRECEA og Dansk Firmaidræt giver dig mulighed for at supplere din arbejdsmiljøuddannelse med en suppleringsuddannelse i SUNDHEDSMILJØ.

Det er en uddannelse for både arbejdsmiljørepræsentanter og for dig, der er optaget af dine kollegers sundhed og jeres rammer for bevægelse på arbejdspladsen.

Hvorfor er det relevant at tænke sundhed på arbejdspladsen?

Det er det overvejende af to grunde:

Grund nr. 1: "Din kontorstol er farligere end trafikken"

Den er god nok: Din kontorstol, som ellers ser så blød og tilforladelig ud, ER farligere end trafikken.

Lad os lige forklare 👇

📈 Statistikker viser, at der er væsentligt større risiko for at dø af inaktivitet og af at sidde for meget stille, end der er for at miste livet i trafikken.

Og mens ingen af os kunne drømme om at køre uden sikkerhedssele, så sidder 60 % af os troligt stille i ofte mere end otte timer om dagen på en kontorstol.

Grund nr. 2: "Det ergonomiske paradoks"

Måske tænker du: Jamen, jeg sidder ikke stille. Jeg har allerede fysisk arbejde, så jeg behøver da ikke mere bevægelse?
Det er bare sådan, at al forskning viser, at personer med fysisk krævende arbejde har brug for at være stærkere og i bedre form for at kunne klare arbejdet. Det kaldes ”det ergonomiske paradoks”, for udfordringen er, at din puls sjældent kommer så højt op via dit arbejde, at det gavner din sundhed.

Og samtidigt slider den konstante og måske ensidige belastning så meget på kroppen, at medarbejdere med fysisk tungt arbejde langt oftere oplever smerter og har 35 % højere risiko for at dø af hjertekarsygdomme før tid end befolkningen generelt.

Men det kan man gøre noget ved - med sundhedsmiljø og Guldlok-princippet

Er du klar?

Det siger sig selv, at dine kolleger, der går rundt hele dagen, ikke har brug for et tilbud om en gåtur i frokostpausen. Omvendt er det indlysende, at de kolleger, der sidder bænket på kontorstolene flere timer i rap ikke har brug for mødelokaler fyldt med endnu flere stole.

Og lige præcis her kommer tankegangen fra sundhedsmiljø ind i billedet. Sundhedsmiljø har afsæt i Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, og kan bedst forklares med Guldlok-princippet.

Mens det for Guldlok i eventyret om Guldlok og de tre bjørne handlede om at finde en ”lige præcis tilpas” størrelse tallerken, stol og seng, handler det med sundhedsmiljø om at organisere arbejdet henimod en mere tilpas balance i jeres arbejdsbevægelser.

Derfor stiller vi på denne uddannelse netop skarpt på, hvordan bevægelserne på din arbejdsplads ser ud, og hjælper dig med viden og værktøjer til at organisere og designe arbejdet i en sundere retning. Konkret kan det fx handle om en bedre variation mellem at sidde, stå og være i bevægelse og om, hvordan vi kan designe rum og rammer mere hensigtsmæssigt.

Og bare rolig: Når det handler om mere og bedre bevægelse vil det være andet end slappe motionselastikker, vi hiver frem af tasken. Vi er indendørsmestre i at finde løsninger på bevægelse, som alle dine kollegaer kan se sig selv i.

På dagen får du:

  • Nyeste viden og tendenser indenfor sundhedsmiljø og bevægelse på arbejdspladsen
  • De bedste cases og eksempler fra arbejdspladser, der arbejder med sundhedsmiljø
  • Specialdesignede analyseværktøjer, der stiller skarpt på udfordringer og muligheder
  • Dialogmetoder til involvering og refleksion blandt dine kollegaer
  • Idéer til hvordan I kan arbejde videre med sundhedsmiljø i fx samarbejdsudvalget, AMO
  • Katalog med aktiviteter og handlinger indenfor sundhedsmiljø og bevægelse
  • Inspiration til adfærdsdesign, nudging og god sundhedsledelse
  • Oversigt over de gode argumenter, effekter og gevinster ved mere/bedre bevægelse
  • Afsættet til at skabe en arbejdsplads hvor det er sundere at komme på arbejde end ikke at gå på arbejde

Dagen vil være fyldt med involvering og dialog samt mulighed for at netværke med andre arbejdspladser med fokus på bevægelse.

 

Dine undervisere på dagen

Den supplerende arbejdsmiljøuddannelse i sundhedsmiljø er et samarbejde mellem CRECEA og Dansk Firmaidræt. Det betyder at dine undervisere tilsammen udgør intet mindre end landets førende eksperter indenfor BÅDE sundhedsmiljø og bevægelse. Glæd dig :-)

 

Milene Torp Madsen

Milene Torp Madsen er speciallæge i arbejdsmedicin og er virksomhedsansvarlig læge ved CRECEA. Hun arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse på individ-, gruppe- og virksomhedsniveau ved individuelle sundhedsundersøgelser, workshops på arbejdspladser og foredrag. Hun har konkret viden om de arbejdsmiljøfaktorer, der kan føre til sygdom og har erfaring med rådgivning og udvikling af en sundhedsfremmende kultur på arbejdspladsen.

Har du spørgsmål til temadagen, er du velkommen til at kontakte Milene på mtm@crecea.dk

Rikke Døssing

Rikke Døssing er udviklingskonsulent ved Dansk Firmaidræt og har en baggrund som cand.mag i idræt/kultur og formidling. Hun har mere end 15 års erfaring som kollegamotionsekspert og er bl.a. videreuddannet NLP Bussiness Practitioner og specialist i adfærdsdesign. Ud over at afholde en lang række foredrag, kurser og uddannelser, trækker Rikke også på sin årelange erfaring som arbejdsmiljørepræsentant og frivillig leder i idrætsverdenen.

Har du spørgsmål til temadagen, er du velkommen til at kontakte Rikke på rikke@firmaidraet.dk

Uddannelsen er for dig der:

  • Gerne vil tage ansvar for bedre sundhed og bevægelse på din arbejdsplads. Enten som AMR, TR, leder eller medarbejder
  • Ser helhedsorienteret på arbejdsmiljøet og er nysgerrig efter at finde nye og bedre veje
  • Gerne vil gøre en forskel for dine kollegaer og gøre op med de uhensigtsmæssige mønstre, der slider på deres sundhed og trivsel
  • Gerne vil møde ildsjæle fra andre aktive arbejdspladser og blive inspireret af dem
Del

Praktiske informationer

Firmakurser

Dette kursus tilbydes også som firmakursus

Læs mere her