Stress

Hvad signalerer dit autosvar?

”Jeg er på ferie til 8. august med begrænset adgang til mail og mobil”

Læser du din arbejdsmail i ferien?

Hvis ja, så spørg dig selv, om der er et reelt behov for at tjekke mailen – har din arbejdsplads fx bedt dig om det? Eller handler det udelukkende om dårlige vaner?

Hvis det blot er en fortsættelse af en vane med altid at ”være på”, så benyt lejligheden til at koble helt af. Det er jo det, ferien er til for.

Hver gang du tjekker din mail, afbryder du din ferie. Så hvis det virkeligt er nødvendigt at ”tjekke ind”, så lav en aftale med dig selv og din arbejdsgiver om et afgrænset tidsrum.

En stresset hjerne kan ikke vurdere, om en opgave er vigtig – lige nu
Hvis man føler sig stresset, inden man går på ferie og i ferien går og tjekker sin telefon for at se efter mails og beskeder, så kan det være virkelig problematisk. I den situation genaktiverer man den stress, man havde inden ferien, og man får således ikke muligheden for at slappe af. Desuden kan det forværres af, at en stresset persons hjerne har sværere ved at vurdere, om en opgave er en, man behøver at handle på nu, eller om den kan vente til senere. En stresset hjerne vil ofte vurdere alt som vigtigt, og derfor begynder man at svare på mails og løse opgaver, som reelt kan vente. Dermed er der en risiko for, at man bliver endnu mere stresset – mens man faktisk er på ferie.

2 gode råd
I den situation vil 2 gode råd ifølge CRECEAs erhvervspsykolog Daniel Mærsk være:

  • Slå mailopdateringerne fra på din telefon og pc, så du slet ikke modtager mails - så længe alene muligheden er der, vil hjernen være optaget af muligheden.
  • Gem din arbejdstelefon væk, så du slet ikke kan se den.

Rigtig god ferie!

PS: Dit autosvar bør naturligvis lyde: ”Jeg er på ferie frem til 8. august. God sommer

Brug din nyerhvervede energi efter ferien på at uddanne dig i arbejdsmiljø. Lige nu anbefaler vi:

Reboarding: Fra hjemmekontoret til arbejdspladsen
Få inspiration til hvordan du får corona-ændrede medarbejdere tilbage på arbejde, så den nye hverdag ikke bare bliver "a new normal" men "a better normal".

Få værktøjskasse fyldt op: Praktisk kursus om krænkende handlinger
Dette er et hands-on praktisk kursus til at lave en indsats til forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger på din arbejdsplads.

Ledelse uden stress
Vær lederen der håndterer stress - både din egen og dine medarbejderes.

Kursus i kemi og instruktion
Oplæring, instruktion og tilsyn ved anvendelse af kemi - lev op til instruktionspligten i den nye lovgivning om kemi.