CRECEA_firmakursus_960

Supplerende uddannelse i arbejdsmiljø

Som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og arbejdsmiljøleder i arbejdsmiljøorganisationen (AMO) har du ret til supplerende uddannelse i arbejdsmiljø.

Det første år du er valgt, har du ret til det, der svarer til 2 dages uddannelse, mens du de efterfølgende år skal tilbydes 1,5 dages supplerende uddannelse.

Meningen med den supplerende uddannelse er, at den skal give dig viden og kompetencer, som er relevante for arbejdsmiljøarbejdet i din virksomhed og i forhold til de opgaver og funktioner, I har i netop jeres arbejdsmiljøorganisation.

Hvilken uddannelse skal man vælge?
Når man vælger supplerende arbejdsmiljøuddannelse, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i de arbejdsmiljøproblemer, som er typiske for netop din virksomhed. Hvis fx psykisk arbejdsmiljø er en udfordring på din virksomhed, så er det måske inden for det område, du skal finde din supplerende uddannelse.

En anden måde at vælge sin uddannelse på, kan være at lade sig inspirere af de udsagn, der kommer frem i APVen eller de emner, som kommer frem i forbindelse med den årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Hvem skal uddannes?
Derudover er det væsentligt at overveje, hvem der skal uddannes. Er det hele AMO, der skal uddannes sammen, eller er det kun AMR eller arbejdsmiljølederen? Skal alle have den samme uddannelse? Eller skal nogen have én slags uddannelse, mens andre får en anden?

Dine muligheder
CRECEA tilbyder en række kurser, som kan godkendes som supplerende uddannelse. Vi forsøger at sprede vores kursusudbud, så der altid er noget for forskellige behov – både i forhold til emner og i forhold til kursuslængde på hele og halve dage.

Kurserne ændres løbende, så hold øje med CRECEAs nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig nederst på siden her. Du kan også besøge vores kursusside, hvor du finder det aktuelle kursusudbud.

Se CRECEAs aktuelle kursusoversigt

Du kan også finde inspiration i vores kursuskatalog.

Hent CRECEAs kursuskatalog

Dokumentation
Husk at dokumentere den uddannelse I har deltaget på. En arbejdsgiver skal sikre, at der udarbejdes en kompetenceplan for den supplerende uddannelse AMO har deltaget i, og at den tager udgangspunkt i de arbejdsmiljøbehov, virksomheden har. Derfor kan det også give god mening at udarbejde kompetenceplan og dermed udvælge den supplerende uddannelse, når man udarbejder den årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Læs mere om den årlige arbejdsmiljødrøftelse

Kontakt CRECEA

Kurser

Fandt du ikke det kursus, du drømmer om? Så fortæl os det, så kan vi måske lave det.